Sunday, January 31, 2010

Akhir2 ne aku sangat jiwang dan patut duduk di kampung Jawang,Sg. Siput Perak.

Aku jalan2..tetiba tgk munge ros kat satu kedai..nak dekat valentine neh..tetibe je aku teringat satu hawau neh. Time tu dia sembang ngan kawan die yang ala2 nerd..aku plak tgh cover senyum tak senyum sebab ade budak yang terrrrrrbagi kat aku bunga ..kiteorang tgh tunggu lif… sesekali mata dia pandang aku..

“aku bukan tanak kasi budak pompuan munge..tapi aku rase kalo bagi munge macam bagi kat orang mati…kau tau lah nanti lame2 die kering macam mati la..kalo boleh aku nak kasi yang kekal”

Pastu pandang aku tak berenti sengih2..what a lame la kan??

Time tu aku diam je..budak naïf dari kampong..pemikiran suci lagi tawaduk

Tapi sekarang bila aku pandang munge ros kat kedai hari tu tetibe akal setan kembali aktif..macammana kalo time tu aku menjawab aku nak bunglow sebijik boleh?

Have I told you lately that I love you?

Sangat seronok okeh kalau minum pagi anda ditemani oleh orang yang anda suka..di ulangi orang yang anda suka..tapi belum tentu dia suka anda..muahahaha..tapi..bila makan dengan orang yang anda suka ne…

wah..kau makan waffle je pon tapi dah terasa macam makan prosperity mac D..kau makan kat nelson je..tapi dah rase mcm kat palace of the golden horses…(kelas kau imiginasi..padahal masuk palace of the golden horses pon tak pernahkan?)

plak tu ade background lagu Rod Stewart kafe tu pasang kan…rase macam korang saje dalam kafe tu…heaven…heaven…heaven… tapi..bila baru nak feeling2 dia tukar lagu nasyid sepohon kayu..what?? nelson n sepohon kayu?? What????terus aku ensap..sob..sob..sob…nawaitu aku dah terpesong rupenye…

p/s tetibe rase nak gediks ngan aunty lil… baby mishyu..baby lebiyu..

muehehehe

I just happy…happy…happy….my presentation for OSHA Act succeed! Pewit..peeweeiit..eventhough I was really ting-tong with too many Act..by then, I just did it! Lega…Alhamdulillah…

Excitedly I wanna share something..may be some will think that …what so kepoh… what so big deal with this matter…but for me..I felt sooo happy..because my RM lecturer totally aware about my presence at class yesterday..hehehehe… that mean..he conscious about my presence..tak sia2 la aku jadik minah kepoh dalam kelas tuh..hehehehe…actually in the middle of the class I went out for one important and emergency matter…bukan mengular ye..ada hal sangat2 penting..about 10-15 minutes..when I come back to the class, one of my colleague told that lecturer asked where did I go then bila tau aku takde dalam kelas terus bagi rehat 20 minit..wah…ternyata berhasil kekepohan ku pada hari itew sehingga lect boleh perasan aku tade..wah..sangat bangga ok…or may be because of previous class I had argued with him because of my presentation of problem statement? ..atau adakah sbb suka suki keluar masuk kelas? hehehe takpela…for me it is sooo meaningful ..at least..I happy sbb lecturer tau I ada ke takde dalam kelas itu…heh..heh..bukankah itu seronok??

Friday, January 29, 2010

bace..bace..bace..iqraq..iqraq...lagi dan lagi..

meh sini bace...aku ade manyaaaaakkk stok artikel...

dengan membaca..kau akan pandai...budaya membaca budaya masyarakat malaysia skarang..dalam iklan tibi pun mat rempit layan membaca..kelas kau mat rempit...tukar lah gelaran..mat membaca....wah..besh..kepala aku nak tintong..gigih baca tajuk neh ye..

gemuk berkilos-kilos

Dah lamakan tadek entry makan-makan kat rumah sewa ini bukan?..ari tu aku buat Rapunzel tower burger..nama ne pura kasik ..hurm..ne mesti pengaruh citer mayang mengurai citer tibi 9..kalu nak makan kene sebut mandrem cenggini

“rapunzel2 lay down ur hair”

Sebabnye burger itew super tinggi..kalo nak makan kene nganga luas2..kalau jaws kau terkoyak atau rengang , itu adelah tanggungjawab diri sendiri…

Mestilah buat lima Rapunzel tower burger…kiteorangkan 5 happy family..additional food is nasi n tomyam yang dimasak oleh Ayu and paprik tadek nama oleh Wonney…

mana la tau perut kau jenis tong..storage besar macam aku..kenala ade nasik..hidup tanpa nasik boleh menyebabkan diri ini kekesalan ditgh2 malam…sebab perot krok-krek-krok-krek..dan juga pencuci mulut nye puding jagung by pura pitt

So itu je la…burrppp..alhamdulillah…

Wednesday, January 27, 2010

hurly recipe on LITTERATURE REVIEW TIPS


Sumpah aku memang bermasalah kalau nak bace articles..journal..atau sebarang bahan research..boring okeh..kadang2 bace sampai abes pon belum tentu ade point..faktor semula jadik malas dan bongok base ingeris adalah sebabnye…journal yang baik selalunye di tulis dalam base omputih..aku da tanye tips kat ramai orang…ade cakap macam2..tapi ini tips yang diberikan sendiri oleh Dr. Faridahwati..may be uolls boleh guna pakai..untuk kebaikan bersama.. I share jugak okeh! Baikkan hurly burly promulgate…

This is article tips la yer.. article boleh dibahagikan kepada dua.. satu review or Conceptual Paper and the another is Empirical Paper..beza tau..carik sendiri ape bezanya.maleh aku nak citer

EMPIRICAL PAPER

1.Read abstract- relevant or not?

2. objective of the paper-relevent or not?

3. Please scan carefully the objective

4.Discussion Part. How the author review all.

5. Method

Reading A to Z is cot practical..u most not take all but be selective ok..if u get the point just follow hoe they write..please see how they argue and the justification that they did

REVIEW/ CONCEPTUAL PAPER..

Just same with empirical paper..but this paper have a lot of useful source..it will updating u about what to study..the recommendation and how to perceived the gap…so please alert with recommendation.. take a few review articles as ur revision to find a good topic research..

So good luck bace article..selalunye aku kalo susah nak tido ubatnye bace article..menjadikan aku lebih senang tido..tapi..bile mase aku susah nak tido ye? Bukan ke selama ni senang je aku tido..hehehehe..

bye..aku dah nak tido

hurly recipe on HOW TO PLEASE UR SUPERVISOR??

HOW TO PLEASE UR SUPERVISOR??tanyalah pada diri sendiri..adakah anda cukup bagus untuk pleasing ur own lecturer? apetah lagi supervisor..here the tips..also from Dr Faridahwati symposium...

1. BE REALISTIC IN UR EXPECTATION- bila Tanya supervisor , jgn expect derang nak jawab time tu..derang juga human being yang knowledgenye limited jugak..so beri masa seminggu untuk jawapan bagi soalan kau…

2 ASK OPINION NOT DECISION- derang bukan penentu keputusan research korang okeh..remember they just train us..we have to chose okeh!

3. THEY PREFER MORE WRITING THAN CALLING-sangat rimas kalo asyik kol untuk tanye fasal research bukan..kalo ramai student..sume student call die mau je dia tak payah keje..jadi operator lah…in case of emailing pon jangan email banyak..please include all ur question in one email kalau boleh…senang untuk dia jawab okeh..oh ternyata caranya mcm style Prof abd Halim kan?

4.DONT DROP BY UNANNOUNCED- sebelum jupe kasik tau dulu la bai..kau sape tetibe je nak datang..set appointment dulu ye..

5. DO UR HOMEWORK..supervisor akan banyak songeh..nak Tanya macam2 sebab nak uji kau..kau kejang nanti sape nak tolong kau…lu piker la sendirik

6. LIMIT THE MEETING/ MAILING-jgn nak berjela2..anda bukan berdating

7. RESPECT THE VALUE OF SUPERVISOR TIME..tak yah jupe slalu kalo tak penting

9.CHECK IF THE SUPERVISOR CAN SPEED READ. Jangan bagi masa lima minit je pastu kau nak feedback..common la babe..dia pon lembab nak bace n fahami ape kau buat..kalau kau punye research senang paham tak pe jugak..ne tahapape jerk..

10. LET THE SUPERVISOR SET THE TONE OF RELATIONSHIP..jgn kau gatal miang nak lebey2..sumenye bergantung pada supervisor iteww-they always state it by depend on abilities of student..

11. KEEP THE SUPERVISOR KNOW THE LOOPS- jangan biarkan dia terlepas pandang dalam problem research kau!

12. DO NOT BLAME THE SUPERVISOR- because the end of the day..its all ur work..tu la psai jgn dok bergantung bergayut kat die dari awal okeh..

13. DO NOT GIVE ABSENT WITHOUT LEAVE- kau ingat dia ape..datang dan pergi sesuka ati kau je..

hurly recipe on MANAGING YOUR SUPERVISOR

here is the second recipe MANAGING YOUR SUPERVISOR..supervisor is the most "creature" that we have to tatng bagaikan minyak yang pernuh..mesti ade two way communication..so here I share ape kate Dr Faridah wati lagi..so good luck with ur supervisor dear all!

1. PLEASE SEE THE FREQUENTLY- should be some kind of chemistry both of u-u must tell ur expectation/ what u need from ur supervisor..tell him / her everything- tapi yang akedemik..jangan ko share problem ko fasal boyfriend plak..tak ke pelik namenye..tapi boleh juga kalo research ko bertajuk” mengkaji boyfriend saya” er..boleh ke Dr.??

2. UNDERSTANDLY UR SUPERVISOR- they just train u to the right path, they NOT doing your job, they just HELP..and try polish ur writing skills..

3. COMMUNICATION- pleasing is not come from a gift..supervisor tak ske bodekness okeh…

set regularly time to meet-don’t stress them to set ur meeting date according ur time….

try to do quality work- realitinye ade supervisor yang baling proposal kat muka student..y??sbb tak berkuality..even banyak sangat spelling error..contohnye la

Some of supervisor purposely avoid themselves to met student- mungkinkah kau ne sangat tak hensem dan tak chantek? Ohh..bukan..mungkin ko ne tak pandai set masa berjumpa…ataupun terlalu kerap sangat berjumpa sampai supervisor ko boring..

Keep supervisor informedon any major issue- paksa tapi dengan cara yang baik lah..

Be tolerate and flexible..kau kena Tanya bila dia free..bukan kau yang free untuk berjumpa..masa yang sesuai adalah 2 minggu skali..

Don’t stalk ur supervisor – nah kau..stalker ke? Don’t because they never like it okeh!

4. WHAT IF THINGS GOES WRONG??-If u r not happy with ur supervisor u should try to talk with them…berani kau nak kutat supervisor kau? Hahahah..try babe! They may because o lack of communication..so please do the justification okeh..they may change it!

hurly recipe on PLANNING GOOD RESEARCH..

So as promise before, I would like to share the content of the symposium…it may help me to remind myself in the future..or it may help you guys out there..oh..saya sangat baik bukan??by the way..perlu diingatkan..ne note sendirian berhad..ape yang sempat di tulis sebab no soft copy or hard copy handouts were provided..so ada penambahan dan ada pengurangan dalam input ini..actually the tips is for PhD level..but I feel its ok to implement the tips into master level…apesalahnye kan… this symposium divide two ssession..first was PLANNING GOOD RESEARCH and MANAGING YOUR SUPERVISOR..and additional tips yang I rase sangat berguna.. So this is the tips of “Planning and managing a PhD research and working with your supervisor “ by Dr. Faridahwati bt Mohd Shamsuri


PLANING GOOD RESEARCH.

-1.hIGHLY mOTIVATE uRSELF-

research will take a long journey..so u need very2 strong motivation ..sometimes u may eagerly to research a topic..by then, in the middle of the way..you may feel bored..lame…sluggish to continue the topic…so be carefull with this…please search a good topic.

2.wORK eTHIC dISCIPLINE-

supervisor is just supervisor…don’t depend on them too much!


3. pROPOSAL dEFEND-

what is new for ur research??..please think a new thing for the research..


4. gOOD tIME mANAGEMENT-

How to handle ur “SLOW” time, supervisor may not supportive for all time, please carefully planning ur time implementation..and you may breaking down ur project into progressively smaller component..Its is brilliant to have ur own small note book..you may have think a brilliant idea when getting asleep or pee! Hahaha..or may be when u fart the idea appears out too! Kah3..prooooo00tttt..oppss


5. sYSTEMATIC.

You may have different file for different chapter. Let say..u have written a half of introduction..then the mood fade away..suddenly eagerly to do literature review..just do it.. but please make the output in proper way..dont mix up all chapter together..because u will buzzing with urself in the end of the day..

6. pAY a mUCHOS oF aTTENTION oN mETHOD cHAPTER..

the examiner always have an interest to ask- y u doing this? Y don’t u choose the another method? Hahaha..jaga2 ye bang..jangan kantoikan diri..


7.pLANNING uR tIME-

How long u should work each day? When u should work? Some people may need 8 hours per day for research and berpoya2 in weekend..or some people may need only 3 hours…actually, how long u spend time to research is not important..yang penting ialah..berapa banyakkah dapatan hasil anda? Kalo 12 jam bt research tapi tak dapat tulis ape2 pon..rasenye tak guna jugakan…BE TASK ORIENTED AND NOT TIME ORIENTED!..


8. pROBLEM sTATEMENT-

the most important part..kalo PS betul..everything gonna be ok..sebab ia menceritakan keseluruhan research kita..

9. gOOD sTRATEGIes-

kalo jupe lect first time..pastikan kita tunjuk sket2 dulu ..jangan dah siap whole chapter intro baru tunjuk..may be dia tak ske..dia akan suruh kita redo balik..rugi masa uolls! And do not try be smart..everything u do ur supervisor must agreed with that!

10. sYSTEMATIC wRITTEN-

don’t do part A and then skip to part G..do it systematic baby.. part A to Part B to Part C and so on..

11. dON’T pOSTPONED uR wORK- ye hal ini kena dengan aku…aduh! Terasa siut!


12. tHE ability to anticipate pROBLem-

must have back up plan. Plan A, B and C.. Macammana kalo responden tak mahu jawab questionnaires? Macammana company mula2 nak bagi kerjasama pastu tetiba je tak nak?? Tak ke haru..so mesti ada backup plan okeh!.

mahu sambung PhD?


Yesterday, Sarah, dayah and I nyebok2 kat PhD research symposium ..muke2 kiteorang memang ske nyebok kan…this was my second time participated with this kind of talk…first dulu dengan abg jepun..well..perasaan adalah sangat-sangat takot dengan another participant…overall they were PhD students…and most of them lecturer..padan muka kau..eagerly to participate..skali datang takot… dalam masa yang sama..mata gatal I cari abang PhD yang nak kena spank hari tu..tapi die tadek..apekan daya kan..ingat nak menyelam sambil makan tuna dalam laut tu…tapi tadek..nak wakguano kan??

Topic of the day was “Planning and managing a PhD research and working with your supervisor “ by Dr. Faridahwati bt Mohd Shamsuri..

This is her...small but berapi...satu dewan dengar die ckp even tadek mic

.

anyway she was a good presenter..the way she entertained peoples totally mesmerize us! And of course her English…sangat2 american tapi mudah di faham..lantang dan luas malah sedap didengar… mula-mula I nak enterframe kan keadaan di bilik insan fikir..mari mencapap ye…next entry baru reveal whole tips bebeh..

sangat gigih derang ne..ada diantaranya yang lecturer undergrad kiteorang..

ne le participantnye...

Pakcik cine ne mcm YB.. tapi gigih nak bt PhD lg

yang ne plak budak2 terpaksa tekun mendengar sbb seat betul2 depan dr faridahwati..lariksss

Tuesday, January 26, 2010

Lupakan bias politik anda…akuilah dia memang pemikir yang hebat..


Aku ngan dayah blink2 stories semalam gile mantong dalam kelas Dr Opatha..rase ngantuk seh..

aku tato nape konsentrasi tadek..tato ape langsung budak sri lanka ne royak gapo…may be setan banyak bergayut kat mate..derang air skying kat bulu mate aku kot…ceh!! ko ngantuk ko salahkan setan la plak ye hurly burly promulgate??hahaha..keji betul ..apekah??

Aku tade bende nak cite..tapi tadi jumpa Tun Mahathir je la…
.

Gila freaky bitchy kan? Hahaha..okeh..baiklah..lepas kelas Dr Opatha jam 3..kiteorang melangkah gagah walaupon talk tu start jam 2.30..harus ketinggalan banyak kan..tapi aku peduli ape..bukan senang nak jupe mamat ne..kali last aku jumpe masa aku sem 6…ye baiklah..aku dok kampong je..bukan ..bukan kampong..dalam hutan tebal di utara tanah air..sbb tu jadi gile batak kalo nak jupe orang2 begini…harap maklum..


Tun ade kat dewan kuliah 2/1 yang penuh gile dengan orang okeh..nape la tak buat kat dewan mas je wahai organizer..yang datangnye bukan stakat student..lecturer pon berduyun sane..kiteorang tak boleh masuk..so ade pasang LCD kat dewan kuliah 2/2..terpaksa lakan…dewan tu pun bukan main tong sardinnye.. memula kiteorang dok kat tangga..tapi at lastnye dapat dok atas kerusi..selesa la sket kan..kalo tak rase cam PATI jew la plak…ape kelaskan???

ini dayah blink2stories yang jadi PATI 20 minit..



cuba hangpa tengok nun punya ramai…mengkala depa sampai aku tato..tengok konsert nasyid pon tak ramai cenggini…tapi kalo konsert beyonce aku tato la penuh camane sebab tak pernah gi konsert dia lagi..err..ape aku melalut neh…

Ape yang aku nak citer adalah kekuatan minda dia bercerita walaupon di umur yang senja...ngeh2..aku rase orang Malaysia tak ramai yang mampu fikir macam dia dikala umor macam tu..kita tinggalkan soal moral ke soal korup ke soal legasi atau soal ape2 yang dahulunye di buat..tapi kita harus guna pakai pemikiran yang futuristic beliau…karisma nye mamat ne kalau bercakap..kau main soalan..twist macammana pon dia akan jawab secara ilmiah dan tak terfikir yang ada idea sebegitu..cara jawab macam sengal2 je..suka main orang..dan kalau nak kutuk tu..kutuk depan je die…tapi intipati jawapan tu kadang2 menjadikan orang agak taksub pada dia..dan dia juga pandai berinteraksi dengan peringkat2 umo audiennye

Aku masuk lambat..tapi ape yang aku dapat share ngan korang…pemikiran Tun tetap sama..dia lebih suka kepada persatuan kaum..jurang ekonomi kaum yang minima..kekalkan sektor perindustrian tanpa pergantungan kepada FDI tidak sepeti sebelumnye..unjuran KDNK 5%pengurusan perindustrian dan kejuruteraan dan juga turut pengaruhi cara bagaimana golongan muda khususnya golongan mahasiswa berfikir kea rah futuristic

..dia tgk ratio student pompuan lagi ramai dari student lelaki dalam dewan,selambe die je sound tepet…dia sound cenggini “ awat saya tengok ramai sangat budak pompuan?..awatnya..bodo sangat ke budak jantan? Tu la dok merempit ja” hahaha…setepet kau kena…jawab kau sape2 rase dirinye jantan..

Tapi yang tak boleh blah bila dah abeh dia berucap..encik emcee cuba kipas beliau…tapi dia potong encik emcee n suruh sessi Q&A je..dia tak nak dengar segala ucapan berunsur kipas..hahaha..tetibe je aku rase kesian gila kat incik emcee yang kipasnye ari iteww tak berape nak jadik..
sape lah agaknye incik emcee tu ye?

Tentang soalan yang ditanye pada Tun Mahathir aku rase datangnye dari lecturer..siap ade fakta kau…tapi tak pela kan… asal tanye je..tapi ini soalan yang aku tak boleh blah..Budak gemok pakai jaket ni tanye 4 soalan tapi soalan yang last nye aku nak kongsikan…aku agak2 same je la ye cara soalannya..

Budak gemok pakai jaket: Tun, pada pendapat Tun..Pada masa akan datang…adekah Malaysia akan mempunyai tampuk kepimpinan yang futuristic yang akan lahir dalam dewan kuliah 2/1 yang berbahagia ini??

Tun Mahathir terus nak jawab soalan yang keempat dahulu…huhuhuhu..aku pun excited nak dengor yang soklan 4 tuh sebenarnye..

Tun Mahathir: Saya dahulu ada seorang guru bahasa Inggeris yang mengajar saya sebelum merdeka lagi..saya ingat kata-katanya sehingga kini…dia cakap..dia seboleh2nya akan menghormati semua anak muridnya..sebabnya..dia takut untuk berkurang ajar atau smobong dan sebagainya manalah tahu kalau nanti anak-anak muridnya akan lebih berpangkat besar darinya pada suatu hari nanti…saya amat pasti dengan saudara yang bertanya..pada masa datang…malaysia MUNGKIN mempunyai pemimpin yang futuristic yang datangnya dari dewan Kuliah 2/1 ini..

Time ne..satu dewan tepuk..gila weng la kan..sume cam bajet happy je..pastu dia potong sume orang..

Tun Mahathir: Tapi harus diingat…MUNGKIN itu TIDAK bermakna TETAP dan PASTI

Hahaha…satu dewan gelak besar..termasuk lah aku di dewan sebelah…adakah Tun sebenarnye nak cakap pemimpin datang dari dewan lagi satu..ehem..ehem..gila perasan okeh…See korang tengok..cara dia menjawab…sempoi gila…suka2 pusing jawapan..hahaha


masa dia nak balik punya la ramai orang kerumun dia..macam la hensem sangat kan...tapi dalam tak boleh blah tu pon ..aku pon nak salam ngan dia..see..dayah pon terexcited

So tu je nak citer…panjang umo kite date lagi Tun!

Ringan mulut murah rezeki

Pagi itew..aku bangun jam 8.50 pagi..pastu bajet cool terus telefon dr. harlida lecturer law aku..ak nak buat appointment untuk proceed outline assignment law individual aku…skali die cakap jam 10 pagi dia ada meeting..and suruh aku jumpe dia jam 9.30 pagi tu..What?? aku duduk changloon and aku baru bangun..apa lagi..terus la siap2..nasib baik baju segala sudah iron..kalo tak matik kejang…pastu plak housemate nak tumpang..dia pening2 lalat bila aku gesa dia cepat2..pastu plak aku kena gi amek Lai.sorang lagi mistress hermaness kawan wonney yang nak tumpang juga..huhuhu so abehkan citer aku lambat la pi jumper die..Dayah blink2 story dah call aku tanye mane…hehehe..dia Cuma nak meneman..tapi die sampai dulu…hehehe..tapi nasib bila kami sampai Dr Harlida tgh cakap telefon..so takde le kantoi aku punye lambat…

Sekali kau… bila Dr Harlida check aku punye outline..berterabur wording yang tak sesuwei untuk Law punye term..aku dah kalut..melilau citer kat die ape bende yang aku nak buat..rupenye..satu word tu dalam law boleh dipelbagaikan maksud…pendek citer, kalo kau nak buat assignment law ne..kau patut berhati2 dengan term and wording yang kau nak guna.kalo tak orang tafsir lain…mase aku tgh ting tong..Dr. Harlida siap gelak2 tanya “awat? Dah takut kah?”heheh..maunye tak…outline yang berape kerat tu pun die dah banyak komen…cube bayangkan satu task yang berhelai2 tuh?pemahaman aku dengan law ne bukannya banyak sangat…tapi nasib time tu dayah back up aku…so Alhamdulillah aku punye outline diterima pakai…hehehe..terimakasih ye pada sume yang terlibat..hehheh

Tapi kenapa tajuk entry Ringan mulut murah rezeki? Citernye cenggini..time kiteorang dok menunggu dr harlida cakap telefon..kiteorang perasan kat depan bilik die banyak com binding and cover plastic assignment…maka..aku dan Dayah dah terbau sesuatu..adakah kedua2 barang iteww adalah free? Heheheh..so kiteorang pon tanye la die..nak buat ape banyak2 tu kan? Hehehe apa lagi..Dr Harlida pon offer la kat kiteorang…dia ckp mmg nak kasi kat student..sayang nak buang sbb boleh recycle untuk asgmnt yang lain…dia cakap..sebelum kiteorang datang ade budak undergrad jupe die tapi derang tak tanye dan die pon lupa nak offer..tapi dah kiteorang tanye..haruslah dia bagi nak bagi kat kiteorang..

Tapi kami takde la amek sume..kang buruk lantak la plak..imej harus dijaga okeh…walaopn Dr. tak kesah tapi malu la plak…kami ber2 amek sket je..tapi sket pon..hehehe

hahahaha…kau Nampak beza tak? Budak undergrad ne tak layan bende2 recycle..hanya budak cam kiteorang je layan sebab adalah sengkek okeh! Cube bayangkan Satu cover plastic tu mau lima ploh sen..kalo dua dah singget..comb binding tu plak yang kecik singget..besor sket 2 hengget…tak ke berbaloi untuk bertanye ???Tapi mungkinkah mereka malu untuk bertanya..jadi adakah ini bermakna yang kami ini tidak tahu malu? Muahahaha…memang pun…aku blasah je kalo rezeki depan mata…

Persamaan Linear


Hosmet Sarah aku tanye persamaan linear..tetibe je aku tato nak buat..Ya ALLAH dah lama tinggal..sumpah tak reti buat..tak pon aku memang bodo..malu dengan diri sendirik sehingga terpaksa menghitamkan muka sendiri supaya tidak dapat dikenali sape2 …

okeh..nak pi carik balik buku matematik!