Monday, March 29, 2010

oh masak lagik aku...sape kawen ngan aku sure gumok..



Oleh kerana mood baik sebab baru hantar legal assgimnt dan juga dr opatha janji nak kasi 10 markah pree sebab aku bising2 dan annoying tanya soalan2 tak masuk akal aku kat dia dalam kelas..(tapi bukan kah h20 husnaini lebih bising dari aku?)…tak pe..aku sangat happy dan rase nak masak…so malam tadi aku masak sup bebola daging ala2 stew meatball and sayur campur…nasik di masak oleh Pura Pitt…

Ohh…heaven..terase macam sup daddy cool saya masak…

Tetibe rase rindu nak balik umah..dah lama sangat tak balik..

makan-makan dan feeling2 italian

Ala2 port luck la yeh..tetibe je aku jadi rajin nak masak…tetibe je aku nak buat lebeh..tetibe je aku rase nak makan dengan member2..tetibe je feeling2 nak buat port luck..so sebelum pi kelas dr. opatha..aku pi rajin bergelumang ngan dapur …aku masak ni….
Ni yaya a.k.a. datin dayahblink2 stories..pinggan dah abeh..terpaksa makan dalam tapawey eskrim matcool..sori
Ne wawa a.k.a datin najwa arifah..nape ye..suke beno die makan sampai jadi begitu rupenye..

Ne plak datuk H20 kite.muehehe..sangat kelakar orangnye…boleh plak buat lawak sampai aku nak tersembur2..
p/s: sedap tak spagethi aku tuh..sebenarnye korang dah kene mandrem ngan aku…sebabnye masa aku masak..aku tak mandi pagi lagi..muahahah…1..2…3..lariks…

Penangan ria fajarina







Ne kes tgk siong..sume orang kat rumah ne pakat dok puji pompuan yang berlakon jadi ria tu pakai tudung..ala tudung syiria tuh..masalahnye kan..tudung tukan dah out of date..tapi kiteorang baru berani2 nak try pakai..sebabnye..muka masing2 terlebey daging..pipi tombam2 ne ha..tu pon nasib baik si Sara Lee beli kat tapak expo konvo..ape lagi feeling2 ria fajarina tembam la kami…hahaa..tapi aku rase kalo aku pkai pon..not bad jugak kan…masalahnye tudung ne singkat sangat…I segan uollss..i kan agak muslimah sejati..auuuwww..

amoi jordan...ya habibi


Ini amoi banyak tantek…dari Jordan…my group partner for change…namenye dua`a abdul rahim mohamad isa kalo aku tak salah..panjang gila nama bapaknye..kalo korang nak tau..die ne..outstanding performer for the last sem..cgpa die 3.88 okeh..bundarkan mata anda sekarang!! Itu yang die cakap kat aku..kalo die tipu ..aku tipu korang la..tapi aku percaya..minah ne kalo nak buat kerja..cepat je…die ne survivor jugak..bygkan hg mai changlun yang sesunguhnya chamglun ne..pastu blajo..kalo aku matik tak survive..kalo lakan aku pi Jordan sensorang..hari2 kol mummy ferry and daddy cool…hysteria okeh..Hari tu aku present change chapter review ngan die ne lah…all out performance..shaye shuke…hehehe…harap2 dapat score subjek tu..anyway…bagus kawan dengan die neh..kene cakap omputih..kalo tak mampos aku bercakap omputih…tergeliat telinga nak paham ascent omputih jordannye..tapi die ne lagi tergeliat terseliuh nak paham omputih melayu ku..hak2..tapi ade aku kesah?muehehe..

puas hati ke uolllllzzz


Aku dah Berjaya hantar sume assignment..kecuali rm ngan osha…rasenye dua tu ade pape kot..InsyaAllah boleh buat..hehehehe..bla kau dah abeh kan task2 yang ko dapat ko akan rase puas hati..tapi bila ko terpikir nanti ko dapat grade ape..dan-dan tu jugak ko akan rasa gelabah, sengal , nak pitam, dan poyo…adekah ko puas hati dengan kerja ko? Adekah lecturer sume akan puas hati ngan kerje ko? Adekah puas hati?..series aku takut..siap mmg la siap..qualitinye?mueheheh….hamya dapat berdoa….doakan aku ye!

Ne antara asgmnt yang di hantar..

Alhamdulillah..

panahan mata di satu petang...

Dayah and I...We have explore a loooong journey for this sem..gila mantong..aku mantong for freaky 5 subject, and die neh 2+1 project paper…hehehe..ne pict kami masa dok buat keje kat bilik smart room…huhuhu…uum skang ne banyak balak2 bangra…bangra ye..bukan bangla atau tua Bangka…its BANGRA..hheheh contohnye..tetibe ralit buat assgmnt tertengok mamat hensem depan mata..terus hilang tumpuan..hik2..petang yang penuh kepningan bertukar menjadi bunga-bungaan(ye ke cik dayah?)..terus sejuk hati walopn ade rase macam nak jadi hulk Hogan petang itu…huhuhuhu
Aku syak minah depan ne bukan awek die..just tumpang meje…mueheheh..gila keji okeh..

A place to call fullayoiiiii…


Satu tempat makan yang aku paling ske adalah cafĂ© kolej muamalat uum. Siyes banyak lauk dan sedap dan harga berpatutan..gile gemok kalo aku dok kat kolej tu…rasenye korang takkan dapat hg rm4 kalo makan macam ne, hg dengan air tebu…tgk lah tangan montok itu..haihh..

Pura Kencana belaja makan

Ne cite mak datuk lamenye…Aku ade date dgn pura kencana..kat meri beraun..just two of us..housemate2 yg lain jgnn jeles ok..muahahah..keji bunyinye..ntah demam ape ntah die nak belanja aku..aku kan sengkek orangnye..setuju aje okeh…

ne orang kaye lambert..mueheheh
Kiteorang makan ne..
Dan ini..
Aku tak dapat terima muka die ni kat paper cup aku..nape muka die ni Nampak bodoh sgt…

sori ye kalo ade yang minat mamat ne..

Jarang perkara2 begini berlaku…

Berodbeng aku wane biru..jarang berlaku..

rupe2nye bilik aku tak dapat line..kalo dapat pon GPRS je..tak besh..so satu hari aku dapat wahyu brodbend ini…okeh..dapat 3G!kedudukan terbaek adalah di dapur dan dimeja makan dan disebelah jamban..huhuhu..