Monday, March 8, 2010

kerahan tenaga buruh kasar

Citer minggu lepas..walopon dah basi..tetap nak masukkan juga..sebabnye..ne adelah kenangan yang berpeluh, kenangan yang penat menyental, kenangan yang mengenyangkan, kenangan yang mengebeshkan…hahaha..boleh paham tak?

Disebabkan penghuni rumah adalah anak dara yang pemalas sibuk dengan kerja, task, dating (yeke?) dan time constraint bak kate omputeh..aktiviti mulia seperti bergotong royong membersihkan rumah manis rumah a.k.a home sweet home..dari sehari ke sehari memang nak bersihkan tapi yelah…busy la katakana..hahaha, so bila dah kotor sesangat…kata sepakat utk bersihkan rumah mula timbul..niat dihati semakin bercambah2 apabila family wonney deep datang dan keadaan rumah adelah cam haram kotor je..terpalit rasa malu…mak malu nyah wehh!! Hahah…

So last Wednesday…adelah hari bergotong royong..dijalankan dengan penuh harmoni okeh…memula kene brekpes dulu..untuk pengetahuan..aku masak ye..pepagi lagi bersemangat waja…dengan tak mandinye menggoreng bihun dan buat air teh susu…hahaha…

Ne namanya bihun De`chieftakmandi bersama La`tehsusublebuatkecingmanis…

kiteorang delegate task..wonney Potter amek ruang depan..tang garaj la..sarah lee amik kipas, tv, sawang n hall, pura pitt amek dapur, Ayu Depp amek toilet..aku plak amej bilik air…penat mak nyah! Kene sental bilik air..jangan main2 okeh..hahha..then sebab aku n Ayu Depp dah abeh.kiteorang tambah kontrak bersihkan meja solek..jangan memain..kiteorang ade meje solek okeh..dah abeh tu..gi tolong wonney potter..sebabnye.. garaj tu tak siap2 sampai ke petang…

Penat okeh…stat keje dari 12 tgh hari sampai 5.30 petang lebih kuang…rumah yang semak mata memandang..tetibe jadi tenang, wangi dan bersih…hahah…puas ati banyak2 okeh…

So untuk reward, malamnya kiteorang kenduri sakan...hehhehe..berat bdan ko 5 kilo turun sebab menyental, malamnye plak ko tambah 10 kilo lagi…tapi besh lah!
















Officialnye,saya ingin mengucapkan thank you to aberibodeh yang gigih pada hari itew..Kerjasama anda sangat dihargai!!muah2


2 comments:

MIMIE HASZMIZA said...

bihun tu mesti terbaekkkkk kan
sebab tak mandi.. masuk segala jenis macam aromaa..muahahah

hurly-burly-promulgate said...

hahahahah..mmg terbaekkk okeh..