Wednesday, May 12, 2010

pikir banyak kali



aku jarang minum susu yang takde perisa..sangat2 jarang..dalam setahun boleh kira aku minum bape kali..kalo susu berperisa tu mungkin boleh..tapi kalo yang takde perisa..huhuhu...surrender..




tapi satu hari yang kelam..aku gosok gigi..gosok..gosok..gosok..PreeEEekk!! ade bunyi yang tak besh dalam mulut aku..pastu ade darah2 kuar..tetiba aku terasa sesuatu..macam batu..aku keluarkan..ceh! rupanya serpihan gigi geraham..korang boleh byg tak..gigi geraham tu segi empat tepat..terpatah suku darinya..ye..suku darinya..suku dari gigi geraham aku patah..aduh! hempok kepala sket..macam mana tak sakit tak meragam tak ade pape langsung dia boleh patah? heran..kan? kan?




jenis pengecut cam aku ne jgn harap nak gi dentist..skali die cakap kene cabut sume gigi geraham awak tu...mampos aku..skang pon aku still bley imagine cane aku kene paksa ccabut gigi dengan mummy feri..cane besarnye jarum injek bius..betapa selambanya dr. gigi tu hambek playar pebende ntah cabut gigi aku..oh no..no..no..no..no...please you all..




so..aku simpulkan aku tak cukup kalsium..hehehe..aku pon pi beli susu yang tak sedap bagi mengelakkan kene jumpe dentist..in the end of the day..dalam terpaksa aku grab anlene..paket paling kecik kat situ..aku bajet kalo abeh minggu depan aku g beli lagi..




tapi masalahnya..ne susu pertama yang dibancuh pada jam 11 pagi




dan ini plak jam 4.30 petang..




hurm..aku patut pikir balik la yang mana lagi teruk..samada jumpa dentist atau minum susu ne..hurm..ade sape2 tau macammana nak tambahkan kalsium tak selain dari minum susu neh..huhuhu

2 comments:

MIMIE HASZMIZA said...

susu anlene tu dah ada yg siap dlm kotak..
kotak dia kecik je.
tak payah bancuh2 dah
aku rasa skali hirup pun abis..
pegi belii skrg...

hurly-burly-promulgate said...

oh..ye ke? thanks ek..aku tato anlene ada instant..hehehe..